Selecteer een pagina

Leanne Steeghs

auteur

Ik wilde ooit nog eens een systemisch boek schrijven dat praktisch en toegankelijk is voor iedere ‘geïnteresseerde leek. Dat idee kwam in de versnelling toen ik Siets ontmoette. Een jaar later was ‘Systemisch wijzer’ een feit.  Je kunt dus wel zeggen dat de stroom er goed op zat vanaf het begin. Nu nog krijg ik wekelijks enthousiaste reacties, e-mails en vragen van lezers, die bevestigen dat de bestemming van dit boek nog lang niet bereikt is.

systemisch trainer & teamcoach

Sinds de verschijning van ons boek heb ik de ene na de andere workshop ‘Systemisch wijzer in een snelkookpan’ gegeven bij opleidingsinstituten, op congressen, als open inschrijving en in company bij organisaties. In al mijn klussen – of het nu om leiderschapsontwikkeling, teamcoaching of storytelling gaat – integreer ik tegenwoordig systemische kennis, interventies, werkvormen en opstellingen. Het schrijven van dit boek was voor mij dan ook de ultieme manier om kleur te bekennen als professional.

opleider

Sinds 2010 ben ik een kerntrainer bij het post-hbo-instituut Trainers Academie, waar ik Groepsdynamica en Intervisie geef. Vanaf 2016 ben ik ook als opleider verbonden aan SchoolvoorCoaching in de Leergang Teamcoaching, waarin ik veel van mijn systemische wijsheid kwijt kan. Het ‘docentschap’ krijgt daarmee een structurele plek binnen mijn werk. Daarmee komt de cirkel rond, want ik ben van origine namelijk docent Lichamelijke Opvoeding 🙂 .

opsteller

Vanaf 2011 organiseer ik – samen met een groep systemische professionals – familie- en organisatieopstellingen in Amsterdam. Een veilige plek om een stap te zetten in een persoonlijk of organisatorisch vraagstuk of thema. Op aanvraag begeleid ik ook organisatieopstellingen voor bedrijven en teams.

dochter, levenspartner, moeder en vriendin

Ik ben geboren in Limburg, als oudste van twee kinderen van Jac Steeghs en Wies Verhaegh. Vernoemd naar oma Leonarda, de moeder van mijn moeder. Na mijn studie aan de KALO heb ik nog jaren met veel plezier in Tilburg gewoond, totdat de liefde me naar het mooie Monnickendam lokte. Daar woon ik al meer dan 20 jaar gelukkig samen met Marcel en onze kinderen Beau en Merel. Hechte vriendschappen, sport en reizen zijn belangrijk in deze uitvalsbasis.

7 + 5 =