Selecteer een pagina
Siets Bakker

auteur

De systemische kennis heeft mijn leven en werk oneindig veel makkelijker gemaakt. Het is niet dat ik nu geen problemen meer heb maar ik ploeter veel minder. Ik kan namelijk veel preciezer kijken naar op welke laag de oplossing moet komen. In Systemisch Wijzer deel ik samen met Leanne, mijn kennis. Zodat ook de lezer minder hoeft te ploeteren.

Rake Vragen

Na het schrijven van Systemisch Wijzer, ben ik verder op onderzoek gegaan naar hoe ik de systemische  kennis zo praktisch mogelijk kan maken en dagelijks toepasbaar. Mijn antwoord was: via vragen. Rake Vragen heb ik het genoemd. Rake Vragen zijn systemische vragen die je naar de onderstroom brengen. In een serie van drie workshops, die samen het Expert Programma vormen, leer je zelf systemische wijsheid via vragen toe te passen.

organisatieadviseur

Transitie Advies is mijn eerste bedrijf. Vanuit Transitie Advies heb ik als organisatieadviseur talloze fusies en reorganisaties begeleid. Vaak in een rol als programmamanager HR/organisatieontwikkeling of vergelijkbaar. Ik word ook vaak gevraagd als procesbegeleider door MT’s of teams om hun heidagen te begeleiden of om situaties die vastzitten, weer in beweging te brengen. Krenten in de pap zijn dat, het is geweldig om te zien hoeveel er in beweging komt door systemische kennis te combineren met alles wat er al aan kennis en methoden bestaat.

moeder, echtgenote, dochter en zus

Soms vraag ik me af of ik kinderen heb, of dat de kinderen mij hebben. Wat het ook is, ik ben hun trotse moeder. Samen met mijn man Kees leer ik van hun wijsheid.

Zelf ben ik het oudste kind van Co en Remmy van Ophem, de eerste van vier dochters. Mijn ouders hebben mij vernoemd naar de moeder van mijn moeder: Sietske Visser-de Wit.

5 + 12 =